Seminar cu legumicultorii din raion

14-03-2016 08:43
Seminar cu legumicultorii din raion

În sala de şedinţe a Consiliului Raional a fost organizat un seminar cu participarea legumicultorilor raionului, organizaţiei teritoriale ACSA. A moderat seminarul Dl V.Boboc din partea reprezentanţei ACSA, consultantul acestei asociaţii a relatat despre tehnologia creşterii legumelor  în sere şi în col neprotejat.

În total, în raion, legume se cultivă pe mai bine de 1400 ha. Asta pentru a asigura locuitorii raionului cu tomate, castraveţi, varză, ardei, ceapă etc. O bună parte se comercializează peste hotarele raionului şi ţării. Cea mai mare plantaţie de zarzavaturi se află în gospodăria agricolă  "Servest agro" din Corjeuţi, 254 ha, tot acolo recolta este procesată şi comercializată în conserve. Cea mai mare suprafaţă cu solarii, mai bine de 6mii metri patraţi se află în gospodăria lui Leonid Duca din s.Criva. 

Preşedintele raionului, Dl Mihail Gnatiuc a atenţionat asupra problemelor irigaţiei şi comercializării producţiei.

© 2012-2018, Briceni.md - Consiliul Raional Briceni.
Toate drepturile rezervate. Conținutul site-ului, inclusiv imaginile, aparțin proprietarului site-ului Briceni.md. Utilizarea conținutului fără autorizarea proprietarului este interzisă.