Teleconferință pe marginea problemelor din sistemul educațional

14-03-2016 10:36
Teleconferință pe marginea problemelor din sistemul educațional

Problemele din sistemul educațional au fost dezbătute în cadrul unei teleconferințe la Guvern cu participarea reprezentanților Cabinetului Prim-ministrului, Ministerului Educației, al Sănătății, al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, precum și ai conducerii executive ai Administrației Publice Locale, șefilor direcțiilor de învățământ, managerilor instituţiilor de educaţie, sindicatelor de ramură şi părinţilor - membri ai consiliilor de administraţie a instituţiilor de învățământ  din raioanele țării.

Activă în teleconferinţa dată a fost şi conducerea raionului Briceni, în frunte cu preşedintele raionului Briceni, Dl Mihail Gnatiuc, care au pus în prim plan problemele specifice care îngrădesc accesul la o educaţie de calitate și soluțiile posibile pentru depășirea acestora.

Discuțiile au vizat asigurarea copiilor şi elevilor cu alimentaţie, transport şcolar şi eficienţa mecanismului de alocare a resurselor pentru aceste servicii; rata de şcolarizare, absenteismul şi abandonul şcolar; necesarul de cadre didactice; experienţa şi deficienţele de funcţionare a şcolilor de circumscripţie; capacitatea reţelei de instituţii preşcolare şi învățământ general la nivel raional şi evoluţia acesteia în perspectivă.

Pe viitor, vor mai urma astfel de teleconferinţe.

 

 

© 2012-2018, Briceni.md - Consiliul Raional Briceni.
Toate drepturile rezervate. Conținutul site-ului, inclusiv imaginile, aparțin proprietarului site-ului Briceni.md. Utilizarea conținutului fără autorizarea proprietarului este interzisă.