Zile nelucrătoare

Potrivit Hotărîrii Guvernului, în anul 2018, zilele de 9 martie, 30 aprilie, 24 și 31 decembrie vor fi zile de odihnă, iar zilele de 3 martie, 21 aprilie, 8 si 15 decembrie – zile de lucru.

Potrivit documentului, salariații care în ziua considerată zi de odihnă nu se vor afla în raporturi de muncă cu unitatea în cauză, ale căror contracte individuale de muncă vor fi suspendate la data respectivă, precum și cei care în ziua respectivă se vor afla în concediu medical, în concediu de maternitate, în concediu parțial plătit pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 3 ani, concediu suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului în vârstă de la 3 la 4 ani, în concediu de odihnă anual, în concediu neplătit și în concediu de studii nu au obligația de a se prezenta la serviciu în ziua considerată zi lucrătoare.

În conformitate cu prevederile art.111, al.1) din Codul Muncii al Republicii Moldova:

"În Republica Moldova, zile de sărbătoare nelucrătoare, cu plata salariului mediu (pentru salariaţii care sînt remuneraţi în acord sau pe unitate de timp– oră sau zi), sînt:
    a) 1 ianuarie – Anul Nou;
    b) 7 şi 8 ianuarie – Naşterea lui Isus Hristos (Crăciunul pe stil vechi);
    c) 8 martie – Ziua internaţională a femeii;
    d) prima şi a doua zi de Paşte conform calendarului bisericesc;
    e) ziua de luni la o săptămînă după Paşte ( Paştele Blajinilor);
    f) 1 mai – Ziua internaţională a solidarităţii oamenilor muncii;
    g) 9 mai – Ziua Victoriei şi a comemorării eroilor căzuţi pentru independenţa Patriei;
    h) 27 august – Ziua Independenţei;
    i) 31 august – sărbătoarea „Limba noastră”;
    i1) 25 decembrie – Naşterea lui Iisus Hristos (Crăciunul pe stil nou);
    j) ziua Hramului bisericii din localitatea respectivă, declarată în modul stabilit de consiliul local al municipiului, oraşului, comunei, satului.


© 2012-2019, Briceni.md - Consiliul Raional Briceni.
Toate drepturile rezervate. Conținutul site-ului, inclusiv imaginile, aparțin proprietarului site-ului Briceni.md. Utilizarea conținutului fără autorizarea proprietarului este interzisă.